Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Mariborska medicinska fakulteta dobila simulacijski center

Maribor, 3. novembra - Mariborska medicinska fakulteta je danes v prostorih novega oddelka za očesne bolezni v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor odprla sodoben simulacijski center. Dekan fakultete Ivan Krajnc je ob tem povedal, da se center ponaša z najsodobnejšo opremo, ki bo pomembno izboljšala in posodobila študijski proces, s pridom pa jo bodo koristili tudi v mariborskem kliničnem centru.

Maribor, Oddelek za očesne bolezni UKC Maribor.
Dekan Medicinske fakultete Univerze v Mariboru ob odprtju simulacijskega centra v UKC Maribor.
Foto: Gregor Mlakar/STA

Maribor, Oddelek za očesne bolezni UKC Maribor.
Slovesno odprtje simulacijskega centra mariborske medicinske falkultete v UKC Maribor.
Foto: Gregor Mlakar/STA

Oprema za simulacijski center je medicinsko fakulteto stala 860.000 evrov, prostore pa je prispeval klinični center v Mariboru. Pri vzpostavitvi centra jim je z nasveti precej pomagal že dalj časa vzpostavljeni podobni center na Medicinski univerzi v nemškem Würzburgu.

Omenjena noviteta bo študentom omogočala pridobivanje prvih znanj in izkušenj preden se srečajo z realnim okoljem, bolniki v bolniških sobah in oddelkih za intenzivno medicino. Center bo namenjen tudi za usposabljanje anesteziologov in anestezijskih tehnikov, internistov, reševalcev civilnih organizacij, pa tudi za izvajanje učnih delavnic in raziskovalno delo.

gm/td/td
© STA, 2009