Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Sneži v zahodni Sloveniji ter na Štajerskem in Dolenjskem

Ljubljana, 3. novembra - Ponoči je prvi sneg v tej sezoni pobelil dele Slovenije. Trenutno še sneži v zahodni Sloveniji, na Štajerskem in Dolenjskem. Navkljub pluženju se na posameznih odsekih zaradi močnega sneženja lahko še pojavi sneg. Zaradi snega je prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike na cesti Col-Črni Vrh-Godovič. Policisti voznike opozarjajo, naj se na ceste ne odpravljajo brez potrebne zimske opreme.

Dobrepolje.
Sneg.
Tamino Petelinšek/STA

Slovenske Konjice.
Sneg.
Foto: Gregor Mlakar/STA

Slovenske Konjice.
Sneg.
Foto: Gregor Mlakar/STA.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra zaradi povečanega prometa, snega in pluženja na primorski avtocesti med Vrhniko in Logatcem občasno nastajajo zastoji v obe smeri. Poleg tega zastoji nastajajo še na štajerski avtocesti med Žalcem in Šempetrom zastoji v obe smeri, pred avtocestnim izvozom Slovenska Bistrica jug proti Mariboru in na cesti Logatec-Vrhnika-Brezovica.

Ob zimskih razmerah, ko se ob sneženju sneg oprijemlje vozišča ali je vozišče zasneženo oz. poledenelo, morajo imeti vozila zimske pnevmatike ali pa letne pnevmatike z minimalno globino profila tri milimetre in ustrezno velike snežne verige v priboru.

td/apo/ago/vpu/rbo/apo
© STA, 2009