Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Policisti opozarjajo na previdno vožnjo ob morebitnem snegu

Ljubljana, 3. novembra - Policisti vse voznike opozarjajo, naj bodo ob morebitnem snegu na cestah pri vožnji posebej previdni. Avto-moto zveza Slovenije, Družba za avtoceste RS in direkcija za ceste pa voznike svarijo, da morajo biti vozila ustrezno opremljena z zimsko opremo.

Slovenske Konjice.
Sneg.
Foto: Gregor Mlakar/STA

Slovenske Konjice.
Sneg.
Foto: Gregor Mlakar/STA.

Med 15. novembrom in 15. marcem morajo namreč biti vozila opremljena z zimsko opremo. To sestavljajo štiri zimske pnevmatike z oznako M+S z minimalno globino profila tri milimetre ali pa štiri letne pnevmatike z minimalno globino profila tri milimetre in ustrezno velike snežne verige v priboru.

Ker pa letos zimske razmere nastopajo pred obdobjem, ko je zimska oprema obvezna, Dars in direkcija za ceste vse voznike opominjata, da je vožnja z neustrezno opremo ob zimskih razmerah prepovedana. Morebitnim kršilcem omenjenih predpisov grozi denarna kazen 120 evrov, če pa je zaradi neustrezne opreme oviran promet, se po zakonu voznika kaznuje s 400 evri.

Sicer pa so od včeraj popoldne v 24-urni pripravljenosti tudi vzdrževalci avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest, da se kadar koli pridružijo plužnim skupinam.

ago/apo
© STA, 2009