Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Na ljubljanski infekcijski kliniki bolnica zaradi nove gripe v smrtni nevarnosti

Ljubljana, 2. novembra - Bolnica z novo gripo s težjim potekom je bila sprva sprejeta na običajen oddelek Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja v Ljubljani, v manj kot 24 urah pa v petek premeščena na oddelek intenzivne terapije, je pojasnil lečeči zdravnik Matjaž Jereb. Kot pravi, bolnico umetno mehansko predihavajo in je neposredno življenjsko ogrožena.

Bolnica je upokojenka in ni bila cepljena ne proti običajni ne proti novi gripi, ima pa osnovno bolezen, torej neko kronično bolezen, ki lahko dodatno zapleta kakršno koli okužbo, je dejal Jereb. Več informacij o bolnici zaradi varovanja osebnih podatkov ni mogel povedati. Dodal je le, da ni znano, da bi bila bolnica pred okužbo kje v tujini.

Predstojnik omenjene klinike Franc Strle je ob tem pojasnil, da je to ena od petih bolnikov, ki so bili na kliniki do sedaj hospitalizirani, je pa to prva bolnica z zares težkim potekom bolezni. Pri ostalih po njegovih navedbah bolezen ni bila izrazito težka in so že bili odpuščeni v domačo oskrbo.

spc/miv/miv
© STA, 2009