Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Izredna uprava Vzajemne za komunikacijo z zavarovanci

Ljubljana, 2. novembra - Čeprav je izredna uprava Vzajemne preklicala petkovo izredno skupščino, na kateri naj bi na predlog Zveze društev upokojencev Slovenije zamenjali nadzorni svet, pa lastnikom zdravstvene zavarovalnice ne namerava odreči soupravljanja. Zato se bo z njimi sestala v petek v Laškem, ko bi sicer morala zasedati skupščina.

Predsednik izredne uprave Vzajemne Dušan Kidrič je na novinarski konferenci pojasnil, da so v času izredne uprave zavarovalnice skupščini odvzete vse pristojnosti, veljali bi le sklepi v zvezi z morebitno dokapitalizacijo. Zavarovanci Vzajemne tako v tem trenutku v skladu z zakonom nimajo pravice, da sprejemajo sklepe, ki jih predlagajo upokojenci.

Izredna uprava, ki je bila imenovana 23. oktobra, bo pooblaščencem in doslej prijavljenim na skupščino še danes poslala vabila na petkovo srečanje v Laškem. Na njem naj bi govorili o vprašanjih, povezanih z nadaljnjim razvojem Vzajemne, Kidrič pa pričakuje, da bo slišati tudi veliko očitkov na račun prejšnje uprave.

bg/arh/arh
© STA, 2009