Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Nadzorniki NLB danes o začetku mandata uprave

Ljubljana, 2. novembra - Potem ko so nadzorniki Nove Ljubljanske banke pred dvema tednoma podprli predlog predsednika uprave Boža Jašoviča o sestavi nove uprave, se bodo danes vnovič sestali. Tokrat bodo po napovedih odločili še o datumu nastopa mandata novih članov uprave.

Kot je znano, je nadzorni svet NLB 19. oktobra v novo upravo, ki jo od 1. oktobra vodi Jašovič, imenoval Davida Benedeka, Clauda Deroosa, Marka Jazbeca in Roberta Kleindiensta. Medtem ko sta Benedek in Deroose že člana sedanje uprave NLB, pa sta Kleindienst in Jazbec novinca. Jazbec prihaja iz Intereurope, kjer je od junija član uprave, medtem ko je Kleindienst v NLB že vrsto let, trenutno pa je predsednik uprave NLB Skladov.

Nastop mandata članov nove uprave je povezan z odhodom dela sedanje uprave: Mirana Vičiča, Alojza Jamnika in Mateja Narata. Po pričakovanjih finančnega ministra Franca Križaniča naj bi se iz uprave predčasno poslovili brez odpravnin, ki jim glede na pogodbe sicer pripadajo, ter sprejeli nove ponujene naloge v banki.

bst/bg/mke/bst
© STA, 2009