Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Pahor zavrača govorice, da razmišlja o odstopu

Ljubljana, 1. novembra - Predsednik države Danilo Türk, premier Borut Pahor in predsednik DZ Pavel Gantar so danes položili venec ob vhodu v Barbarin rov v Hudi Jami pri Laškem in se tako poklonili tamkajšnjim žrtvam.

Ljubljana, vlada.
Predsednik vlade Borut Pahor.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Pahor se je ob tej priložnosti odzval na sobotno izjavo hrvaškega predsednika Stipeta Mesića, da Slovenija niti slučajno ne bo dobila izhoda na odprto morje, ker bi s tem Hrvaška izgubila neposreden stik z Italijo. Pahor meni, da meje ne bo rešil Mesić ampak arbitražni sporazum.

Zavrnil pa je tudi poročanje nekaterih medijev, da zaradi počasnega reševanja vprašanja meje s Hrvaško razmišlja o odstopu. Ocenil je, da je treba zdaj pokazati preudarnost, odločnost in pogajalsko spretnost, da se arbitražni sporazum pripelje do konca.

Takšna poročanja medijev je sprožila Pahorjeva izjava za Televizijo Trbovlje; Pahor je namreč v soboto po obisku groba bivšega predsednika republike Janeza Drnovška na vprašanje novinarke trboveljske televizije dejal: "Če ne boste zadovoljni z rešitvijo Hrvaške, ne bom dolgo več. Srečno".

td/mc/mc
© STA, 2009