Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Z Rdečim križem danes vstopamo v teden solidarnosti

Ljubljana, 1. novembra - Rdeči križ Slovenije vsako leto med 1. in 7. novembrom organizira teden solidarnosti. V tem času zbirajo sredstva za pomoč ljudem ob naravnih in drugih nesrečah večjega obsega ter za takojšnjo pomoč posameznikom in družinam. Tudi letos bodo posamezniki svojo solidarnost lahko izkazali z nakupom doplačilnih znamk in vozovnic za vlak oziroma avtobus.

Na vseh poslovnih enotah Pošte Slovenija bo v tem tednu moč kupiti doplačilne znamke, na vseh železniških in avtobusnih postajah v Sloveniji pa doplačilne vozovnice. V lanskem tednu solidarnosti je Rdeči križ Slovenije zbral 180.612 evrov.

Po navedbah predsednika organizacije Franca Koširja je trenutno največ prošenj za pomoč na območju Murske Sobote, Ljutomera in Bele krajine. Največ je povpraševanja po hrani, povečalo pa se je tudi število prošenj po denarju. Po drugi strani pa se je po besedah Koširja povečala tudi solidarnost med ljudmi. Čeprav je višjih prispevkov manj, se je povečalo število prispevkov manjših vrednosti.

ago/pa
© STA, 2009