Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zalar v Turčiji o upravljanju sodišč

Istanbul/Ankara, 2. novembra - Minister za pravosodje Aleš Zalar se bo v Istanbulu danes in jutri udeležil četrte mednarodne konference o upravljanju sodišč. Na konferenci bo izpostavil predvsem problem vpliva finančne krize na delovanje sodišč. Zlasti bo govoril o možnostih, kako zvišati učinkovitost nacionalnih sodišč na način, ki državi ne poviša stroškov.

Pri tem bo Zalar med možnimi rešitvami predstavil večjo uporabo e-pravosodja na sodiščih in vzpostavitev učinkovitega sistema za alternativno reševanje sporov.

V sredo pa se bo Zalar na povabilo turškega ministra za pravosodje Sadullaha Ergina udeležil mednarodnega simpozija o mediaciji v Ankari. Na njem bo Zalar govoril o izkušnjah slovenskih sodišč z mediacijo.

Ob robu konference in simpozija se bo Zalar bilateralno sestal z Erginom. Ministra se bosta pogovarjala o reformi Evropskega sodišča za človekove pravice, o spodbujanju alternativnega reševanja sporov in o bilateralnem sodelovanju Slovenije in Turčije na področju pravosodja.

azu/td
© STA, 2009