Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Pahor ob Vlačičevem spremstvu na Slovenskih železnicah

Ljubljana, 2. novembra - Predsednik vlade Borut Pahor bo danes ob spremstvu ministra za promet Patricka Vlačiča obiskal Slovenske železnice, kjer se bo sestal z vodstvom družbe in predstavniki sindikatov. Pahor in Vlačič železnice obiskujeta v času, ko se začenjajo pogajanja med generalnim direktorjem železnic Goranom Brankovičem in sindikati, ki so za sredo napovedali enourno opozorilno stavko.

Ljubljana.
Vlak, železnica, tiri, železniška postaja.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana.
Vlak, železnica, tiri.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Sindikati v primeru potrebe po spremembi organiziranosti železnic zahtevajo njeno izvedbo po predhodnem posvetovanju s socialnimi partnerji. Če bo prišlo do sprememb v organiziranosti, naj do teh pride na način, ki bo zagotavljal enovitost upravljanja in vodenja sistema, socialno varnost vseh zaposlenih in varnost železniškega prometa.

Sindikati zahtevajo vzpostavitev normalnega načina vodenja in nadzora poslovanja železnic ter dosledno izvajanje ukrepov za izboljšanje poslovanja, sprejem in realizacijo potrebnih ukrepov za zaustavitev trendov padanja tovora in transportnih prihodkov ter rešitev problematike preteklih izgub in dolgov.

uk/mke
© STA, 2009