Prisega Baracka Obame z največjim občinstvom doslej

piše Robi Poredoš, dopisnik STA, New York

Washington/New York, 19. januarja - Barack Obama bo v torek v Washingtonu prisegel kot 44. predsednik ZDA pred predvidoma največjim občinstvom v zgodovini ZDA, saj organizatorji pričakujejo od milijona do dveh milijonov ljudi. Rekordna udeležba bo le eden v vrsti dogodkov, ki bodo v torek in v povezavi z Obamo označeni kot zgodovinski.

ZDA, Washington.
V prestolnici ZDA je na prostoru med spomenikoma Abrahamu Lincolnu in Georgeu Washingtonu v nedeljo ves dan potekala zabava na prostem pod geslom "Mi smo eno", ki sta se je na koncu udeležila tudi Obama z družino in bodoči podpredsednik ZDA Joseph Biden.
Foto: Xinhua/STA

ZDA, Washington.
Posebna enota FBI je skrbela za varnost na zabavi na prostem pod geslom "Mi smo eno", ki sta se je na koncu udeležila tudi Obama z družino in bodoči podpredsednik ZDA Joseph Biden.
Foto: Xinhua/STA

ZDA, Washington.
Govor novoizvoljenega ameriškega predsednika Barack Obame na zabavi na prostem pod geslom "Mi smo eno" na prostoru med spomenikoma Abrahamu Lincolnu in Georgeu Washingtonu.
Foto: Xinhua/STA

ZDA, Washington.
Množica ljudi na zabavi na prostem pod geslom "Mi smo eno", ki sta se je na koncu udeležila tudi Obama z družino in bodoči podpredsednik ZDA Joseph Biden.
Foto: Xinhua/STA

ZDA, Washington.
Govor bodočega podpredsednika Josepha Bidena na zabavi na prostem pod geslom "Mi smo eno" na prostoru med spomenikoma Abrahamu Lincolnu in Georgeu Washingtonu.
Foto: Xinhua/STA

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 5.337 znakov (brez presledkov) oziroma 939 besed.

Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov

rp/mlj
© STA, 2009