Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Vse novice dneva

šport 12.6.2019 22:08

Slovenske odbojkarice so se oddolžile Portugalkam

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v petem krogu srebrne evropske lige v Mislinji premagala Portugalsko s 3:1 (25, 15, -23, 15). S tem so izbranke Alessandra Chiappinija zadržale prvo mesto v skupini B, da pa bodo tega zadržale tudi na koncu, bodo morale v zadnjem krogu doma proti Grčiji osvojiti vsaj točko.

šport 12.6.2019 20:36

Latvija - Slovenija 25:24 (14:10)

Slovenska moška rokometna reprezentanca je na predzadnji kvalifikacijski tekmi za nastop na evropskem prvenstvu 2020 danes v Valmieri izgubila proti Latviji s 24:25 (10:14). Slovenija se bo v nedeljo, 16. junija, v Kopru pomerila z Estonijo.

šport 12.6.2019 20:33

Froome pri hudem padcu utrpel številne zlome

Britanski kolesarski zvezdnik Chris Froome si je pri grozljivem padcu, na treningu pred 4. etapo kriterija Dauphine je z veliko hitrostjo priletel v zid, zlomil desno stegnenico, komolec in nekaj reber, so sporočili iz njegove ekipe Ineos. Štiriintridesetletnik, štirikratni zmagovalec francoske pentlje, je moral odpovedati tudi nastop na Touru.

šport 12.6.2019 16:49

Dalila Jakupovič izgubila v prvem krogu Nottinghama

Slovenska teniška igralka Dalila Jakupovič je izgubila dvoboj prvega kroga na turnirju WTA v Nottinghamu z nagradnim skladom 250.000 dolarjev. Preboj v drugi krog je 28-letni Slovenki onemogočila druga nosilka in 22. igralka sveta Hrvatica Donna Vekić, zmagovalka turnirja leta 2017.

Slovenija 12.6.2019 16:39

Pristojni odbor Slovenijo uradno obvestil o neustreznosti Pavlihe

Slovenija je danes prejela mnenje odbora iz člena 255 pogodbe o delovanju Evropske unije glede ustreznosti slovenskega kandidata Marka Pavlihe za sodnika na Splošnem sodišču EU, iz katerega izhaja, da kandidat na odboru ni prejel zadostne podpore, so danes sporočili z ministrstva za pravosodje. V petek bodo tako objavili nov razpis.

šport 12.6.2019 16:03

Froome po padcu na treningu v bolnišnico

Britanski kolesarski zvezdnik Chris Froome je na treningu pred današnjo vožnjo na čas na dirki kriterij Dauphine padel. Člana ekipe Ineos so odpeljali v bolnišnico na zdravniške preglede. Po prvih informacijah naj bi Froome utrpel poškodbe noge. Ineos bo več razkril po zdravniških pregledih, že zdaj pa je jasno, da Froome ne bo nastopil na Touru.

Slovenija 12.6.2019 12:35

Slovenija pozvala ESČP k dopustnosti obravnave tožbe zaradi LB

Evropsko sodišče za človekove pravice (ESČP) je danes v Strasbourgu opravilo ustno obravnavo o vprašanju dopustnosti meddržavne tožbe Slovenije proti Hrvaški glede terjatev Ljubljanske banke (LB) do hrvaških podjetij. Slovenija je zatrdila, da je slovenska tožba utemeljena in dopustna.

svet 12.6.2019 10:48

V Hongkongu izbruhnili spopadi med protestniki in policijo

V Hongkongu, kjer potekajo protesti proti zakonu o izročanju osumljencev Kitajski, so izbruhnili spopadi med protestniki in policijo. Policisti so s solzivcem in gumijevkami protestnikom preprečili vdor v tamkajšnji parlament. Na ulicah se je zbralo več deset tisoč ljudi, ki so jih oblasti pozvale, naj se razidejo.

gospodarstvo 12.6.2019 10:47

Banka Slovenije napoved rasti BDP za letos znižala na 3,2 odstotka

Banka Slovenije je napoved rasti slovenskega bruto domačega proizvoda (BDP) za letos znižala za 0,2 odstotne točke na 3,2 odstotka, v naslednjih dveh letih pa se bo rast gibala nekoliko pod tremi odstotki. Zmernejša rast BDP bo posledica nekoliko nižje rasti tujega povpraševanja in postopnega prehajanja v zrelejše obdobje poslovnega cikla.

Slovenija 12.6.2019 5:00

Predsednik Pahor danes na Dunaju s predstavniki manjšine

Predsednik republike Borut Pahor se bo dan pred uradnim obiskom v Avstriji drevi srečal s predstavniki slovenske manjšine v Avstriji, nato pa se bo udeležil sprejema slovenskega veleposlaništva na Dunaju ob dnevu državnosti. Uradni obisk, v okviru katerega se bo srečal z avstrijskim predsednikom Alexandrom Van der Bellnom, bo v četrtek.

kultura 12.6.2019 5:00

Na vrtu Plečnikove hiše podelitev Župančičevih nagrad za umetnost in kulturo

Na vrtu Plečnikove hiše bodo ob 20.30 podelili Župančičeve nagrade za leto 2019, najvišja priznanja Mestne občine Ljubljana na področju umetnosti in kulture. Za življenjsko delo jo bo prejela akademska slikarka Marlenka Stupica, za dveletno ustvarjanje pa baletnica Sanja Nešković Peršin, pianist Bojan Gorišek in filmska ustvarjalka Urša Menart.

gospodarstvo 12.6.2019 5:00

SDH pred ključnimi postopki prodaje Abanke

Prodaja Abanke ob vse večjih političnih pritiskih prehaja v sklepno fazo. SDH, ki vodi postopek v imenu države, od zainteresiranih kupcev neuradno danes pričakujejo usklajene pogodbe o nakupu s končnimi ponudbami, o njih pa naj bi nadzorniki SDH odločali v ponedeljek.

šport 12.6.2019 0:30

Slovenski rokometaši drevi v Latviji

Slovenska moška rokometna reprezentanca bo drevi igrala predzadnjo kvalifikacijsko tekmo za nastop na evropskem prvenstvu 2020. Vodilna izbrana vrsta v skupini 4 se bo v Valmieri pomerila z Latvijo, tekma se bo pričela ob 18.40.

Slovenija gospodarstvo 12.6.2019 0:30

V DZ o problematiki volkov in medvedov, vlada predvidoma o interventnem zakonu

Odbora DZ za kmetijstvo in za okolje bosta danes na skupni seji na zahtevo poslanskih skupin SDS in NSi razpravljala o problematiki (ne)odvzema volkov in medvedov. Vlada pa bo medtem na dopisni seji po napovedih kmetijske ministrice Aleksandre Pivec odločala o interventnem zakonu o odvzemu medveda in volka iz narave.

Slovenija 12.6.2019 0:30

Predstavila se bosta kandidata za ustavnega sodnika in informacijsko pooblaščenko

V predsedniški palači bosta danes potekali javni predstavitvi kandidatke za informacijsko pooblaščenko Mojce Prelesnik in kandidata za ustavnega sodnika Roka Čeferina. Prelesnikova je bila edina kandidatka za omenjeni položaj, medtem ko je Čeferina predsednik republike Borut Pahor po posvetovanjih z poslanskimi skupinami izbral med tremi kandidati.

Slovenija 12.6.2019 0:30

V Strasbourgu danes o dopustnosti tožbe proti Hrvaški zaradi LB

Pred velikim senatom Evropskega sodišča za človekove pravice (ESČP) bo danes potekala ustna obravnava glede vprašanja, ali je sodišče pristojno za presojanje v meddržavni tožbi Slovenije proti Hrvaški zaradi terjatev nekdanje Ljubljanske banke (LB) do hrvaških podjetij. Odločitve danes še ni pričakovati.