V Trstu predstavili knjigo Stefana Luse

Trst, 14. junija - V Narodnem domu v Trstu so v sredo predstavili knjigo Stefana Luse z naslovom Razkroj oblasti: Slovenska komunistična partija in postopek demokratizacije republike. Knjigo je napisal novinar italijanske sekcije koprske radiotelevizije Stefano Lusa. Gre za doktorsko disertacijo pri zgodovinarju Jožetu Pirjevcu, ki je knjigi napisal tudi uvod.

Trst, narodni dom v Trstu.
Novinar italijanske sekcije koprske radio-televizijske postaje Stefano Lusa na predstavitvi sovje knjige z naslovom Razkroj oblasti: Slovenska komunistična partija in postopek demokratizacije republike (knjiga je v italijanščini: La dissoluzione del potere: Il partito comunista sloveno ed il processo di democratizzazione della repubblica).
Foto: Jurij Paljk/STA

Trst, narodni dom v Trstu.
Časnikar in politik stranke Slovenska skupnost Ivo Jevnikar, avtor knjige Stefano Lusa, zgodovinar Sandi Volk, nekdanji senator Komunistične partije Italije Stojan Spetič in urednica iz videmske založbe Kappa Vu Alessandra Kersevan na predstavitvi Lusove knjige z naslovom Razkroj oblasti: Slovenska komunistična partija in postopek demokratizacije republike.
Foto: Jurij Paljk/STA

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 2.164 znakov (brez presledkov) oziroma 376 besed.

Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov

jp/ps/jk
© STA, 2007