DS za oceno ustavnosti sprememb obligacijskega zakonika

Ljubljana, 13. junija - Državni svet je z 22 glasovi za in nobenim proti sprejel zahtevo za oceno ustavnosti sprememb obligacijskega zakonika. Državni svetniki in svetnice pa so se opredelili tudi do dopolnjenega predloga zakona o pogojih za statusno preoblikovanje Vzajemne, ki ga ne podpirajo.

Ljubljana, DS.
Državni svetnik Rado Krpač na seji DS, kjer so odločali o pobudi državnih svetnikov o zahtevi za oceno ustavnosti novele zakona obligacijskega zakonika.
Foto: Domen Grögl/STA

Ljubljana, DS.
Varuhinja človekovih pravic Zdenka Čebašek-Travnik je Državnemu svetu predstavila delovni načrt.
Foto: Domen Grögl/STA

Ljubljana, DS.
Podpredsednik DS Jože Stanič, predsednik DS Janez Sušnik in sekretar DS Primož Hainz na seji DS, kjer so odločali o pobudi državnih svetnikov Rada Krpača in Jožeta Ilca o zahtevi za oceno ustavnosti novele zakona obligacijskega zakonika.
Foto: Domen Grögl/STA

Ljubljana, DS.
Predsednik Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Dušan Semolič, predsednik DS Janez Sušnik in varuhinja človekovih pravic Zdenka Čebašek-Travnik na seji DS, kjer so odločali o pobudi državnih svetnikov Rada Krpača in Jožeta Ilca o zahtevi za oceno ustavnosti novele zakona obligacijskega zakonika.
Foto: Domen Grögl/STA

Ljubljana, DS.
Predsednik DS Janez Sušnik in varuhinja človekovih pravic Zdenka Čebašek-Travnik na seji DS, kjer so odločali o pobudi državnih svetnikov Rada Krpača in Jožeta Ilca o zahtevi za oceno ustavnosti novele zakona obligacijskega zakonika.
Foto: Domen Grögl/STA

Ljubljana, DS.
Podpredsednik DS Jože Stanič in predsednik DS Janez Sušnik na seji DS, kjer so odločali o pobudi državnih svetnikov Rada Krpača in Jožeta Ilca o zahtevi za oceno ustavnosti novele zakona obligacijskega zakonika.
Foto: Domen Grögl/STA

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 2.127 znakov (brez presledkov) oziroma 357 besed.

Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov

pse/tz
© STA, 2007