Vreme po Sloveniji ob 19. uri in napoved

Ljubljana, 1. januarja - Ponoči in sprva še v torek oblačno s padavinami, ki bodo v torek dopoldne slabele in popoldne ponehale. Meja sneženja se bo zjutraj v notranjosti Slovenije lahko spustila tudi do nižin. V torek proti večeru se bo na zahodu že lahko delno zjasnilo. Na Primorskem bo zjutraj začela pihati zmerna burja, ki bo popoldne oslabela. V severni Sloveniji bo popoldne začel pihati severni veter. Temperature bodo čez dan okoli 0, na Primorskem okoli 7 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo v torek sprva oblačno s padavinami. Meja sneženja se bo lahko spustila do nižin, le ob Jadranu bo deževalo. Tam bo zjutraj začela pihati zmerna, pod Velebitom občasno močna burja. Čez dan bodo padavine od zahoda ponehale, v krajih zahodno od nas se bo lahko pozno popoldne delno zjasnilo.

Vremenska slika: Nad južno Evropo in Sredozemljem je območje visokega zračnega pritiska. nad severnim Atlantikom in Skandinavijo pa je območje nizkega zračnega pritiska. Hladna fronta se prek zahodne Evrope počasi pomika proti Alpam in bo ponoči dosegla naše kraje. Za njo bo od severovzhoda začel dotekati nad naše kraje hladnejši zrak.

Obeti: V sredo bo precej jasno, pihal bo severni veter. V četrtek bo zmerno do pretežno oblačno, v severni Sloveniji bodo proti večeru rahle padavine.

mku/mku
© STA, 2007