Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Kronika minule noči, prometna nesreča s smrtnim izidom

Ljubljana, 29. aprila - Policisti so v noči na soboto obravnavali 52 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, dva udeleženca sta bila huje, osem pa lažje telesno poškodovanih. Po poročanju Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 90 kršitev javnega reda in miru ter 39 kaznivih dejanj.

V petek ob 22.40 se je na regionalni cesti Črnivec - Posavec zgodila prometna nesreča, zaradi nepravilne strani vožnje voznika osebnega avtomobila. V nesreči je ena oseba umrla, ena pa je utrpela hude telesne poškodbe.
44-letni domačin je vozil osebni avtomobil po regionalni cesti iz smeri Črnivca proti Posavcu. Izven naselja Črnivec je v desnem ovinku zapeljal na nasprotno smerno vozišče, po katerem je z osebnim avtom pravilno pripeljal 24-letnik. V silovitem čelnem trčenju je povzročitelj nesreče poškodbam na kraju podlegel, udeleženi pa je utrpel hude telesne poškodbe. Na kraju so udeleženim nudili pomoč reševalci zdravstvenega doma Kranj in gasilci. Policisti bodo podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo v Kranj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 62-krat posredovali na javnih krajih, 28-krat v zasebnih prostorih, pri tem pa so pridržali deset kršiteljev. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 13 tatvin, 11 vlomov, osem poškodovanje tuje stvari, štiri ponarejanja listin, in po eno kaznivo dejanje izsiljevanje, drzna tatvina in roparska tatvina.

mku/mku
© STA, 2006