Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zanimivosti po svetu

Ljubljana, 28. aprila - Nekaj zanimivosti iz sveta.

Angelina Jolie se zavzema za izobraževanje revnih otrok

Washington (STA/AP) - Ameriška igralka Angelina Jolie, ki trenutno biva v Namibiji, kjer skupaj s partnerjem, igralcem Bradom Pittom, pričakuje rojstvo njunega prvega otroka, je pozvala k akciji zbiranja denarja za izobraževanje sto milijonov otrok v revnih državah, ki se zdaj ne šolajo. "Zelo sem vznemirjena, da imam to možnost, da to prenesem v zavest ljudi," je dejala Joliejeva. Ekskluzivna fotografija hollywoodskega para Brada Pitta in Angeline Jolie z njunim dojenčkom, ki se bo predvidoma rodil čez dva meseca, posneta v eksotični Namibiji naj bi veljala najmanj milijon dolarjev, ocenjujejo fotografi.

Zadavil nevesto, ker ni želela seksati

Phnom Penh (STA/dpa) - Nek moški iz Kambodže je priznal, da je zadavil svojo nevesto, po tem ko jo je neuspešno poskušal obesiti, ker se z njim ni želela ljubiti, je sporočila kamboška policija. 26-letni kmet Soung Chan je priznal umor 18-letne neveste Thou May, potem ko mu je odločno rekla, da je devica in da to namerava tudi ostati. Po lastnih besedah je Chan v času 40-dnevnega zakona poskušal svojo mlado soprogo nagovoriti k spolnim odnosom, vendar je to vsakič zavrnila. "Ko je spoznal, da ta zakon nima nikakršnega smisla, je Chan Mayovo zadavil s šalom," je pojasnil policijski inšpektor Len Song. Po tem je poskušal storiti samomor, vendar so ga rešili sosedi in policija, je dodal inšpektor. Chanu bodo sodili za nenaklepni umor.

Policija lovi šimpanze, domnevne morilce

Freetown (STA/AFP) - Policisti v afriški državi Sierra Leone lovijo trop 20 šimpanzov. Njihov vodja, 20-letni šimpanz Bruno, je namreč po begu iz zatočišča za divje živali ubil lokalnega taksista, tri ameriške turiste pa huje poškodoval, so sporočili predstavniki zatočišča. Zatočišče za šimpanze Tagucama (Tagucama Chimp Sanctuary) v gozdnatih hribih nad glavnim mestom Freetown je zaprto od nedelje, po napadu histeričnih šimpanzov. "Ljudje so bili že zbrani pred otvoritvijo in preden se je osebje zavedlo, je trop podivjanih opic že napadel štiri ljudi," je dejal vodja zatočišča za divje živali Bala Amarasekaran. Taksist Issa Kanu je to divjaštvo šimpanzov plačal z življenjem. Trojico Američanov, ki v Sierra Leoneju delajo pri gradnji novega ameriškega veleposlaništva, pa so zaradi zdravljenja takoj prepeljali v ZDA.

S sms sporočilom do zaposlitve

Beograd (STA/Tanjug) - Vsi brezposelni v Srbiji bodo kmalu lahko z enostavnim vprašanjem, poslanim prek sms sporočila, dobili seznam vseh prostih delovnih mest v republiki, ki ustrezajo njihovi strokovni izobrazbi, je sporočila srbsska služba za zaposlovanje. Ta servis, "še eden v nizu novih storitev za stranke", naj bi začel delovati sredi maja, morebitni uporabniki pa podrobnejša pojasnila in navodila za uporabo lahko dobijo v podružnicah službe za zaposlovanje, so navedli v sporočilu.

Keira Knightley za Britance najbolj seksi ženska na svetu

London (STA/AFP) - Britanska filmska igralka Keira Knightly je po mnenju bralcev britanske revije FHM najlepša ženska na svetu v letošnjem letu. 21-letna igralka, ki jo je svet odkril po vlogi v filmu Zadeni kot Beckham, je premagala "zmagovalki" te revije prejšnjih dveh let, igralki Scarlett Johansson in Angelino Jolie, ki sta se letos uvrstili na tretje oz. četrto mesto. Za lestvico 100 najlepših žensk na svetu, ki jo je v četrtek objavila revija FHM, je glasovalo skoraj dva milijona Britancev. Glavna igralka filmov Pirati s Karibov ter Prevzetnost in pristranost - za vlogo v slednjem je bila letos nominirana za oskarja, se je lani na omenjenem seznamu uvrstila šele na 18. mesto.

vi/aju
© STA, 2006