Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Ob prvomajskih praznikih pričakovan povečan promet

Ljubljana, 26. aprila - Prometno-informacijski center za državne ceste zaradi bližnjih praznikov v prihodnjih dneh na celotnem državnem cestnem omrežju pričakuje povečan promet. Posamezne zgostitve prometa je v smeri turističnih krajev pričakovati predvsem danes in v petek, v obratni smeri pa predvsem v torek.

Danes v popoldanskih urah in v četrtek v dopoldanskih urah bodo predvidoma najbolj obremenjene ceste od notranjosti države proti Gorenjski in Primorski ter nekoliko manj proti Dolenjski. V torek v popoldanskih in večernih urah pa bodo predvidoma najbolj obremenjene ceste v obratnih smereh. Sicer pa je vse do sredine prihodnjega tedna pričakovati nekoliko povečan promet tudi na preostalih slovenskih cestah.

Povečanega prometa iz smeri sosednjih držav v teh dneh ne pričakujejo, saj je v teh državah, z izjemo Italije, državni praznik le v ponedeljek. V Italiji imajo državni praznik tudi v soboto.

V času praznikov bo v Sloveniji veljala omejitev tovornega prometa. V četrtek, nedeljo, ponedeljek in torek bo med 8. in 22. uro veljala omejitev tovornega prometa, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol.

mva/kk
© STA, 2006