Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Vreme po Sloveniji ob 7. uri in napoved

Ljubljana, 22. aprila - Danes bo dopoldne pretežno jasno. Popoldne bo nastalo nekaj kopaste oblačnosti in posamezne plohe. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23 stopinj C. V nedeljo bo sprva precej jasno, sredi dneva in popoldne pa bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami, ki se bodo na severovzhodu zavlekle tudi v noč. Ob morju bo suho. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 8, najvišje dnevne od 15 do 21, na Primorskem in v južnih krajih do 23 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo danes prevladovalo sončno vreme. Popoldne bodo v Alpah in Gorskem kotarju posamezne plohe. V nedeljo bo v krajih severno od nas več oblačnosti, krajevne plohe in nevihte bodo pogostejše.

Vremenska slika: Iznad Francije sega čez srednjo Evropo nad Balkan in Sredozemlje šibko območje visokega zračnega pritiska. Nad naše kraje priteka ob šibkih vetrovih topel in razmeroma suh zrak.

Obeti: V ponedeljek bo več oblačnosti kot v nedeljo. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in nevihte. V torek bo manj oblačnosti, popoldne bodo le posamezne plohe.

Napoved vpliva vremena na počutje: Pretežni del dneva bo vremenski vpliv ugoden, ob sončnem vremenu tudi vzpodbuden. Le popoldne se bodo pri najbolj občutljivih prehodno pojavile manjše vremensko pogojene težave.

kk/kk
© STA, 2006