Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zanimivosti po svetu

Ljubljana, 22. aprila - Nekaj zanimivosti iz sveta.

Američan zaradi preprodajanja kož obsojen na 25 mesecev zapora

Washington (STA/AFP) - Kevin McMaster iz Floride je bil obsojen na 25 mesecev zaporne kazni, ker je prodajal in ponujal več kot 200.000 dolarjev vredne kože tigrov in drugih velikih mačk, so sporočile ameriške oblasti. McMaster, ki je pred tem upravljal internetno stran DEADZOO.com in vodil trgovanje z eksotičnimi in unikatnimi darili, je tako kršil Zakon o ogroženih vrstah, ki prepoveduje ponudbo in prodajo katerekoli ogrožene vrste in Lanceyev zakon, ki prepoveduje prevoz ogroženih vrst.

Raziskava: 3,5 milijona Nemcev vsak dan pije pivo

Bielefeld (STA/dpa) - Okoli 3,5 milijona Nemcev vsak dan pije pivo, je pokazala v petek objavljana študija Inštituta za javnomnenjske raziskave TNS. To predstavlja okoli 5 odstotkov vseh državljanov, starih nad 14 let. Okoli 30 odstotkov Nemcev pije pivo najmanj enkrat na teden, 65 odstotkov od 3022 anketiranih pa je izjavilo, da imajo radi pivo. Rezultati raziskave so tudi pokazali, da obstajajo velike razlike med samimi zveznimi deželami. Na Bavarskem pije pivo dnevno sedem odstotkov vprašanih, v deželi Saški in deželi Turingija pa pije pivo vsak dan devet odstotkov anketiranih. V deželah Meklenburg-Pomorjansko, Brandenburg in Saška-Anhalt je največ, in sicer 44 odstotkov vprašanih izjavilo, da piva nikoli ne pije. Raziskava je tudi pokazala, da je pivo moška pijača, saj jo vsaj enkrat tedensko pije vsak drugi vprašani moški, medtem ko to velja le za 13 odstotkov vprašanih žensk.

Zaradi protesta proti vojni v Iraku obtoženih 18 stark

New York (STA/dpa) - Zaradi protesta proti vojni v Iraku je moralo 18 babic v četrtek pred sodišče v New Yorku, kjer so se ene pojavile v visokih petah, druge pa so za prihod na sodišče potrebovale pomoč. V skupini, ki je sama sebe poimenovale "Granny peace brigade" (Mirovniška skupina babic), je najstarejša namreč stara že 91 let, najmlajša pa 50 let. Oktobra se je 18 ženic pojavilo v pisarni urada ameriške vojske za rekrutiranje vojakov, da bi se prijavile za prostovoljno sodelovanje v vojni. Po njihovem mnenju bi bila njihova smrt zaradi starosti manj tragična kot smrt številnih mladih vojakov. Ker jih oblasti niso upoštevale, se niso hotele umakniti in so se odločile za protest, zato pa so jih aretirali. Če bodo gospe obtožene, bodo morale za rešetkami presedeti 15 dni. Kljub temu je ena od obtoženk Marie Runyon povedala, "da to njihovega stališča do vojne v Iraku ne bo spremenilo".

George Michael se namerava podati v zakon

London (STA/dpa) - Britanski pop zvezdnik George Michael se namerava poročiti s svojim življenjskim sopotnikom, Američanom Kennyem Gossom. 42-letni pevec in nekdanji član dueta Wham ter njegov partner, trgovec z umetninami, sta sicer par že 10 let, po lanskoletnem sprejetju zakona o istospolnih porokah pa sta sedaj napovedala poroko. Eden prvih homoseksualnih zvezdnikov, ki je po sprejetju zakona že stopil pred matičarja, je bil britanski pevec Elton John. Michael je v svoji pevski karieri prodal že več kot 85 milijonov plošč, jeseni pa se bo prvič po 15 letih podal tudi na turnejo. Poleg pevskih sposobnosti pa je George Michael pozornost vzbudil tudi zaradi preglavic, ki jih je povzročal policiji. Pred njo je bežal, ker se je zaletel v parkirane avtomobile, aretirali pa so ga tudi že zaradi posedovanja drog.

Igralec Hugh Grant nezadovoljen s svojim poklicem

Hamburg (STA/dpa) - Hollywoodski zvezdnik Hugh Grant je s svojim poklicem igralca nezadovoljen. Za revijo TV Movie je 45-letni Grant povedal, "da tega poklica nikomur ne priporoča" in da je on "pri izbiri poklica zagrešil napako". Za igralsko kariero se je odločil le zato, ker je med študijem dobil vlogo v slabem, a uspešnem filmu, obenem pa ni imel nobenih drugih načrtov. Poleg tega je poudaril, da igralstvo ni posebno kreativen poklic, saj on le "čenča, kar je napisano v scenariju". Po njegovem mnenju so njegovi številni slavni kolegi "umazanci, ki bi za dobro vlogo tudi ubili svojo lastno babico".

kku/tes
© STA, 2006