Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Kronika minule noči; prometna nesreča s smrtnim izidom

Ljubljana, 20. aprila - V sredo ob 20.45 se je na zahodni ljubljanski obvoznici na začasnem obvozu gradbišča avtoceste od Brda proti Šiški pripetila prometna nesreča s smrtnim izidom. Sicer pa so policisti v noči na četrtek obravnavali 32 prometnih nesreč, 39 kršitev javnega reda in miru ter 30 kazniv dejanj, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Prometna nesreča s smrtnim izidom se je zgodila , ko je 32-letni voznik osebnega avtomobila iz Ljubljane vozil od Brda proti Šiški. V bližini izvoza Ljubljana Podutik, kjer vozišče zaradi gradbišča poteka po začasnem obvozu, Ljubljančan ni prilagodil svoje vožnje stanju in lastnostim vozišča, zaradi česar je v šikani izgubil oblast nad vozilom in zdrsnil na nasprotno smerno vozišče, pri čemer je prebil začasno sredinsko ograjo. Takrat je iz nasprotne smeri po desnem prometnem pasu pripeljal 29-letni voznik osebnega avtomobila iz Murske Sobote, ki je s sprednjim delom svojega vozila trčil v desni bok Ljubljančanovega vozila tako, da ga je odbilo na levi prometni pas, kjer je vanj trčil še 27-letni voznik osebnega avtomobila iz Italije. V trčenju se je smrtno ponesrečila 24-letna Ljubljančanka, sopotnica v Ljubljančanovem vozilu.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 27-krat posredovali na javnih krajih in 12-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so pet kršiteljev. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 17 vlomov, osem tatvin, tri poškodovanja tuje stvari, ter po en rop in ogrožanje varnosti.

dm/dm
© STA, 2006