Vreme po Sloveniji ob 7. uri in napoved

Ljubljana, 20. aprila - Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, zjutraj in del dopoldneva bo v jugovzhodnih krajih še pretežno oblačno.
Popoldne bodo posamezne plohe. Jutri bo sprva precej jasno, zjutraj bo ponekod kratkotrajna megla. Sredi dneva in popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, pojavljale se bodo krajevne plohe. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, v alpskih dolinah okoli 1, najvišje dnevne pa od 14 do 21 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo v Alpah in Gorskem kotarju posamezne plohe. Na Hrvaškem in deloma na Madžarskem se bo začelo jasniti popoldne. Jutri bo povsod prevladovalo sončno vreme, popoldne bodo krajevne plohe.

Vremenska slika: Nad vzhodno, srednjo in jugozahodno Evropo je šibko območje visokega zračnega pritiska. S šibkimi vzhodnimi vetrovi doteka nad naše kraje postopno bolj suh zrak.

Obeti: V soboto in nedeljo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne bodo posamezne plohe.

Napoved vpliva vremena na počutje: Vreme večini ljudi ne bo povzročalo težav, le pri najbolj občutljivih se bodo popoldne prehodno pojavile vremensko pogojene težave.

dm/dm
© STA, 2006