Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Kronika minule noči; prometna nesreča s smrtnim izidom

Ljubljana, 17. aprila - V nedeljo ob 20.55 je 44-letni domačin vozil osebni avtomobil po lokalni cesti v naselju Groblje pri Prekopi. Ko je pripeljal v bližino okrepčevalnice, je izza parkiranega osebnega avtomobila stopil na vozišče 37-letni pešec iz iste vasi in pričel prečkati vozišče. Pri tem pa je iz neznanega razloga padel po vozišču, zaradi česar ga je voznik povozil. Pešec je bil tako hudo telesno poškodovan, da je na kraju nesreče umrl. Sicer pa so policisti v noči na ponedeljek obravnavali 28 prometnih nesreč, 70 kršitev javnega reda in miru ter 39 kaznivih dejanj, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

V 20 prometnih nesrečah je nastala materialna škoda, v preostalih pa je ena oseba umrla, devet oseb pa je bilo lažje poškodovanih.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 51-krat posredovali na javnih krajih in 19-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so šest kršiteljev. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 15 vlomov, osem tatvin, šest poškodovanj tuje stvari, tri ogrožanja varnosti, dve ponarejanji listin in po eno kaznivo dejanje požiga, lahke telesne poškodbe, nasilništvo, drzna tatvina in rop.

mva/mva
© STA, 2006