Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Kronika minule noči; prometna nesreča s smrtnim izidom

Ljubljana, 16. aprila - Policisti so v noči na nedeljo obravnavali 42 prometnih nesreč, v katerih je en udeleženec umrl, 11 pa se jih je lažje telesno poškodovalo. Po poročanju Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 90 kršitev javnega reda in miru ter 42 kaznivih dejanj.

V petek ob 18.34 se je na cesti Zgornja Bela - Predvor pripetila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je bil udeležen 54-letni voznik motornega kolesa iz okolice Kranja. Do nesreče je prišlo, ko je voznik motornega kolesa v dolgem levem ovinku izgubil oblast nad vozilom in padel na bok in med drsenjem trčil v betonski robnik in nato še v ograjo mostička. Poškodbam je na kraju nesreče podlegel.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 66-krat posredovali na javnih krajih, 24-krat v zasebnih prostorih, pri tem pa so pridržali štiri kršitelje. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 18 vlomov, 10 tatvin, šest poškodovanj tuje stvari, po dve ogrožanji varnosti in poskusa preprečitve uradnega dejanja ter po en rop, roparska tatvina, prepovedan prehod čez državno mejo in prepovedan promet z mamili.

mku/mku
© STA, 2006