Vreme po Sloveniji ob 7. uri in napoved

Ljubljana, 14. aprila - Danes bo večinoma sončno, le občasno ponekod zmerno oblačno. Pihati bo začel jugozahodni veter. Jutri se bo oblačnost v hribovitem svetu zahodne Slovenije povečala, drugod bo še povečini sončno. Ponekod bo pihal jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5, v alpskih dolinah in na planotah Notranjske do -3, najvišje dnevne od 13 do 18, v vzhodnih krajih do 20 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Napoved za sosednje pokrajine: Prevladovalo bo sončno in čez dan nekoliko toplejše vreme. Začel bo pihati jugozahodni veter. Jutri se bo v Furlaniji Julijski krajini oblačnost povečala.

Vremenska slika: Nad južno Evropo in nad Sredozemljem je šibko območje visokega zračnega pritiska. V višinah priteka k nam od severozahoda nekoliko toplejši zrak.

Obeti: V nedeljo bo pretežno oblačno, občasno bo rahlo deževalo. V ponedeljek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem popoldne bodo posamezne krajevne plohe.

Napoved vpliva vremena na počutje: Večino dneva bo vremenski vpliv ugoden in ob sončnem vremenu vzpodbuden. Proti večeru in v noči na petek bodo občutljivi ljudje imeli z vremenom povezane težave, moteno bo spanje v noči na petek.

Napoved UV indeksa: UV indeks bo sredi dneva ob jasnem vremenu v gorah 6,5. Zaradi odboja od snežne odeje se lahko prejeta doza podvoji, zato je v gorah potrebna zaščita pred sončnimi žarki. Po nižinah bo UV indeks dosegel 5, ob sončnem vremenu je sredi dneva zaščita potrebna za otroke in ljudi z občutljivo kožo.

mva/mva
© STA, 2006