Ob velikonočnih praznikih pričakovan povečan promet

Ljubljana, 13. aprila - Prometno-informacijski center za državne ceste zaradi bližnjih velikonočnih praznikov danes popoldne in v petek pričakuje povečan promet predvsem od meje z Avstrijo proti meji s Hrvaško. Do sobote bo predvidoma najbolj povečan promet od mejnega prehoda Karavanke proti notranjosti in naprej proti Dolenjski oz. mejnemu prehodu Obrežje, delno pa tudi proti Primorski oz. mejnima prehodoma Sečovlje in Dragonja ter od mejnega prehoda Šentilj proti mejnemu prehodu Gruškovje.

Pri izstopu iz Slovenije bosta v tem času predvidoma najbolj obremenjena mejna prehoda Obrežje in Gruškovje. Ob zastojih na mejnem prehodu Gruškovje Prometno-informacijski center priporoča uporabo mejnega prehoda Dobovec, za državljane EU pa tudi Rogatec in Zgornji Leskovec, ob zastojih na mejnem prehodu Obrežje pa za državljane EU priporočajo uporabo mejnih prehodov Rigonci in Slovenska vas.

Predvsem v ponedeljek pričakujejo povečan promet v obratni smeri, od meje s Hrvaško proti meji z Avstrijo. V vseh dneh velikonočnih praznikov bo promet po pričakovanju povečan tudi v smeri proti turističnim krajem in nazaj.

V času praznikov bo v Sloveniji in sosednjih državah veljala omejitev tovornega prometa. V petek bo med 14. in 22. uro omejitev prometa v Sloveniji, v Italiji med 8. in 22. uro, na Hrvaškem pa med 15. in 23. uro. V soboto bo omejitev veljala v Avstriji med 15. in 24. uro, v Italiji med 8. in 22. uro in na Madžarskem cel dan.

V nedeljo bo v Sloveniji in Italiji omejitev veljala med 8. in 22. uro, v Avstriji od polnoči do 22. ure in na Madžarskem cel dan. V ponedeljek bo med 8. in 22. uro veljala omejitev tovornega prometa v Sloveniji in Italiji, v Avstriji in na Madžarskem od polnoči do 22. ure, na Hrvaškem pa med 14. in 23. uro.

kk/np
© STA, 2006