Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Kronika minule noči, prometne nesreče s smrtnim izidom

Ljubljana, 11. aprila - Policisti so v noči na torek obravnavali 31 prometnih nesreč, v katerih so trije udeleženci umrli, tri osebe so bile huje, osem pa lažje telesno poškodovanih. Po poročanju Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 33 kršitev javnega reda in miru ter 37 kaznivih dejanj.

Včeraj malo pred 19. uro je v bližini Prebolda prišlo do prometne nesreče v kateri je ena oseba izgubila življenje, ena pa je bila hudo telesno poškodovana. V nesreči je 24-letni domačin, voznik motornega kolesa v križišču prehiteval osebni avto, ko je ta zavijal na levo. V trčenju je sopotnik na motornem kolesu 44-letni domačin, padel na tla in se tako hudo poškodoval, da je na kraju umrl. Voznik motornega kolesa pa je bil hudo telesno poškodovan odpeljan na zdravljenje v bolnico Celje.

Druga nesreča s smrtnim izidom se je pripetila okoli 21. ure na vzhodni ljubljanski obvoznici na izvozu za Industrijsko cono Moste. Do nesreče je prišlo, ko je 40-letnik iz Iga z motornim kolesom vozil preblizu levega roba in je trčil v betonski robnik in zapeljal na travnato površino. Pri padcu se je motorist tako hudo poškodoval, da je umrl na kraju nesreče.

Tretja nesreča s smrtnim izidom pa se je pripetila ob 21.30 na Celovški cesti v Ljubljani v bližini Kina Šiška. Do nesreče je prišlo, ko je 70-letni pešec iz Ljubljane prečkal Celovško cesto izven prehoda oziroma podhoda za pešce v času, ko je po Celovški cesti v smeri mesta pripeljal 40-letni voznik motornega kolesa iz Ljubljane. V trčenju je pešec umrl na kraju nesreče, motorist pa je bil hudo telesno poškodovan in je bil odpeljan na zdravljenje v bolnico.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 17-krat posredovali na javnih krajih, 16-krat v zasebnih prostorih, pri tem pa so pridržali dva kršitelja. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 20 vlomov, 11 tatvin, štirje ropi in po eno kaznivo dejanje izsiljevanja in poškodovanja tuje stvari.

mku/mku
© STA, 2006