Razmere na slovenskih cestah ob 11. uri

Ljubljana, 10. aprila - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je promet po državnih cestah umirjen. V Celju je zaradi sejma do četrtka možnost povečanega prometa. Na mejnem prehodu Bistrica ob Sotli čakajo vozniki tovornih vozil pri izstopu iz države predvidoma dve uri in pol, na Dobovcu pa pol ure. Prav tako je povečan promet na mejnem prehodu Gruškovje, na ostalih mejnih prehodih ni posebnosti.

Na primorski avtocesti je od Vrhnike proti Logatcu zaradi del zaprt prehitevalni pas. Še vedno potekajo dela od razcepa Kozarje proti cestninski postaji Ljubljana zahod. Iz smeri ljubljanske južne obvoznice ni možen izvoz Brezovica. Obvoz je možen preko izvoza Vič na Tržaško cesto.

Na slovenskih avtocestah se izvajajo vzdrževalna dela v predorih. Po en pas je zaprt. Na primorski avtocesti v predorih Dekani in Kastelec v smeri Kopra, na dolenjski avtocesti v predoru Debeli hrib v smeri Novega mesta, na vzhodni ljubljanski obvoznici v predoru Golovec v smeri Zadobrove in na štajerski avtocest v predoru Golo Rebro v smeri Ljubljane.

Na hitri cesti Karteljevo-Mačkovec je zaradi gradnje avtoceste oviran promet; prav tako bo zaradi gradnje novega priključka in dograditve avtoceste za ves promet zaprt priključek Novo mesto-zahod, prvi priključek iz smeri Ljubljane.

Na avtocesti Ljubljana - Koper med priključkom Logatec in priključkom Vrhnika v smeri Ljubljane bo do 15. aprila zaradi obnovitvenih del zaprt prehitevalni pas, promet poteka po voznem pasu.

Na avtocesti Ljubljana - Koper v predoru Dekani iz smeri Ljubljane proti Kopru bo še danes zaradi vzdrževalnih del zaprt vozni pas, promet poteka po prehitevalnem pasu.

Na ljubljanski vzhodni obvoznici v predoru Golovec v smeri Zadobrove bo še danes zaradi vzdrževalnih del zaprt prehitevalni pas, promet poteka po voznem in počasnem pasu.

Na avtocesti Ljubljana - Koper v predoru Kastelec iz smeri Ljubljane proti Kopru bo še danes zaradi vzdrževalnih del zaprt vozni pas, promet poteka po prehitevalnem pasu.

Na avtocesti Maribor - Ljubljana v predoru Golo Rebro v smeri Ljubljane bo še danes zaradi vzdrževalnih del oviran promet na voznem pasu.

Na avtocesti Maribor - Ljubljana med priključkom Maribor jug (Slivnica) in priključkom Fram v smeri Ljubljane bo še danes zaradi vzdrževalnih del oviran promet na prehitevalnem pasu.

Na avtocesti Ljubljana - Koper med priključkom Vrhnika in priključkom Logatec iz smeri Ljubljane proti Kopru bo do 14. aprila zaradi obnovitvenih del zaprt prehitevalni pas, promet poteka po voznem in počasnem pasu.

Na avtocesti Ljubljana - Koper med razcepom Kozarje in priključkom Brezovica v smeri Kopra bo do 21. aprila zaradi vzdrževalnih del zaprt vozni pas, promet poteka po prehitevalnem pasu.

Na avtocesti Ljubljana - Koper na cestninski postaji Ljubljana - Zahod (Log) v smeri Kopra bo še danes zaradi gradbenih del oviran promet.

Na avtocesti Ljubljana - Koper med razcepom Kozarje in cestninsko postajo Ljubljana - Zahod (Log) iz smeri Viča proti Brezovici bo do 21. aprila zaradi del zaprta polovica avtoceste, promet poteka dvosmerno po drugi polovici.

Na avtocesti Ljubljana - Koper med cestninsko postajo Ljubljana - Zahod (Log) in izvozom Brezovica v smeri Ljubljane bo do 21. aprila zaradi obnovitvenih del zaprt prehitevalni pas, promet poteka po voznem in počasnem pasu.

Na avtocesti Ljubljana - Koper na cestninski postaji Ljubljana - Zahod (Log) v smeri Ljubljane bo do 15. aprila zaradi del zaprta ABC steza.

Na ljubljanski zahodni obvoznici med razcepom Kozarje in priključkom Brdo v smeri Celovške bo še danes zaradi del zaprt prehitevalni pas.

Na avtocesti Ljubljana - Pluska v predoru Debeli hrib v smeri Novega mesta bo še danes zaradi del zaprt vozni pas.

Na ljubljanski zahodni obvoznici na razcepu Kozarje iz smeri Brda proti Viču bo do 19. maja zaradi del oviran promet.

Na ljubljanski zahodni obvoznici na izvozu Podutik iz smeri Kozarij bo do 15. maja zaradi obnovitvenih del zaprt izvoz.

Na avtocesti Ljubljana - Pluska med priključkom Višnja Gora in priključkom Grosuplje v smeri Ljubljane bo do 15. maja zaradi obnovitvenih del zaprt počasni pas, promet poteka po voznem in prehitevalnem pasu.

Na ljubljanski zahodni obvoznici med priključkom Brdo in priključkom Podutik v obe smeri bo do 30. aprila zaradi gradnje avtoceste oviran promet.

Na hitri cesti Karteljevo - Mačkovec bo zaradi gradnje avtoceste oviran promet do konca junija za ves promet zaprt priključek Karteljevo, prvi priključek za Novo mesto, gledano iz smeri Ljubljane.

Na hitri cesti Podnanos - Vrtojba med uvozom Ajdovščina in izvozom Selo v smeri Vrtojbe/Italije bo še danes zaradi del zaprt prehitevalni pas.

Na regionalni cesti Pavlovci - Ormož bo v Pavlovcih, polovična zapora v dolžini 300 metrov do 22. aprila zaradi izgradnje hodnika za pešce z javno razsvetljavo.

Na glavni cesti Maribor - Ptuj - Gruškovje na odseku Hajdina - Jurovci bo do 30. oktobra delna ter občasna polovična zapora ceste, potrebna je previdnost.

Na glavni cesti Celje - Krško na odseku Radeče - Boštanj bo do 30. maja polovična zapora ceste zaradi del. Promet poteka izmenično enosmerno.

Na glavni cesti Celje - Šmarjeta, v Celju na Cankarjevi ulici bo do 30. maja popolna zapora ceste za tovorna vozila. Obvoz je urejen na relaciji Kidričeva cesta - Teharska cesta - Cesta na grad - Polule.

Na glavni cesti Celje - Krško pri Boštanju bo do 2. junija oviran promet zaradi izgradnje krožišča.

Na regionalni cesti Ivančna Gorica - Krka bo do 20. maja zaradi rekonstrukcije polovična zapora ceste dnevno med 7. in 18. uro, promet poteka izmenično enosmerno s semaforskim vodenjem.

Na regionalni cesti Križevci - Ljutomer, pri Noršincih bo do 27. junija polovična zapora ceste, promet poteka izmenično enosmerno in je urejen s semaforjem.

Na regionalni cesti Spodnje Jezersko - Preddvor, pri Spodnjih Fužinah bo do 31. julija polovična zapora ceste, promet poteka izmenično enosmerno, občasno bodo enourne popolne zapore (gradnja mostu čez Kokro).

Na regionalni cesti Škofja Loka - Bača, pri Železnikih bo do 20. maja polovična zapora ceste, promet poteka izmenično enosmerno in je urejen s semaforjem (rekonstrukcija ceste).

Na regionalni cesti Gonjače - Dobrovo je delna zapora ceste zaradi poškodovanega podpornega zidu.

Na regionalni cesti Prevalje - Mežica je zaradi poškodbe podpornega zidu polovična zapora ceste, promet poteka izmenično enosmerno.

Na regionalni cesti Izlake - Moravče bo do 1. junija pri Izlakah, polovična zapora ceste dnevno med 7. in 19. uro. Promet poteka izmenično enosmerno in je urejen s semaforjem.

Na regionalni cesti Žaga - Učja je polovična zapora ceste, promet poteka izmenično enosmerno.

Na regionalni cesti Podbrdo - Petrovo Brdo, pri Petrovem Brdu bo do 30. aprila polovična zapora ceste, promet poteka izmenično enosmerno, rekonstrukcija mostu.

Regionalna cesti Čepovan - Dolnja Trebuša je v zimskem času zaprta, obvoza ni.

na regionalni cesti Križaj - Podbočje - Šutna je polovična zapora ceste. Promet poteka izmenično enosmerno. Zaradi zlomljenega nosilca mostu je prepovedan promet za vsa tovorna vozila in avtobuse.

Na regionalni cesti Tržec - Zgornji Leskovec bo do 14. aprila polovična zapora ceste. Promet poteka izmenično enosmerno.

Na regionalni cesti Slovenj Gradec - Podgorje bo do 31. julija polovična zapora ceste dnevno med 7. in 20. uro. Promet poteka izmenično enosmerno.

Na regionalni cesti Dole - Primož bo do 31. maja popolna zapora zaradi izgradnje mostu. Obvoz je urejen ob delovišču.

Na regionalni cesti Velika Reka - Radeče bo do 31. maja polovična zapora ceste zaradi del dnevno med 7. in 17. uro. Promet poteka izmenično enosmerno.

Na regionalni cesti Jurklošter - Dežno je polovična zapora ceste. Promet poteka izmenično enosmerno. Prepovedan je promet za vsa tovorna vozila in avtobuse.

Na regionalni cesti Grosuplje - Cikava bo do 30. junija polovična zapora ceste zaradi del. Promet poteka izmenično enosmerno.

Na regionalni cesti Lemerje - Kuzma, pri Gradu je polovična zapora zaradi plazu. Promet poteka izmenično enosmerno.

Na regionalni cesti Maribor - Fala, pri Rušah bo do 30. julija popolna zapora ceste zaradi vzdrževalnih. Obvoz je urejen.

Na regionalni cesti Radlje - Ribnica, pri Spodnji Orlici je polovična zapora zaradi obnovitvenih del, občasno bodo enourne popolne zapore. Obvoz je urejen po cesti Radlje - Brezno - Ribnica.

Na regionalni cesti Grad - Kuzma je polovična zapora ceste. Promet poteka izmenično enosmerno.

Na regionalni cesti Dravograd - Trbonje je popolna zapora zaradi snežnega plazu. Obvoz je urejen po glavni cesti.

Na regionalni cesti Trbonje - Vuhred je polovična zapora zaradi vzdrževalnih. Promet poteka izmenično enosmerno.

Cesti Rudno - Rovtarica - Vresje, Areh -Lukanja sta v zimskem času zaprti. Obvoza ni.

Cesta Areh - Lukanja je cesta v zimskem času zaprta. Obvoza ni

Na cesti Bresternica - Gaj - Sveti Juri je polovična zapora ceste zaradi vzdrževalnih del. Promet poteka izmenično enosmerno.

Na cesti Krnica - Zgornja Radovna je popolna zapora zaradi snežnega plazu.

Cesta Strmec - Mangart je v zimskem času zaprta. Obvoza ni.

mku/mku
© STA, 2006