Kronika minule noči; dve prometni nesreči s smrtnim izidom

Ljubljana, 9. aprila - Prva prometna nesreča s smrtnim izidom se je zgodila v soboto ob 21.45 na regionalni cesti I. reda Medvode - Kranj pri Jeperci, druga pa okoli pol ene ure zjutraj na avtocesti Kranj - Podbrezje. Sicer pa so policisti v noči na nedeljo obravnavali 45 prometnih nesreč, 103 kršitev javnega reda in miru in 47 kaznivih dejanj.

Prva prometna nesreča s smrtnim izidom se je zgodila, ko je 62-letni Medvočan nepravilno prečkal magistralno cesti na neosvetljenem delu zunaj naselja in nenadoma stopil na vozišče v trenutku, ko je po njem iz Medvod proti Kranju pripeljal 54-letni voznik osebnega avtomobila iz okolice Kranja, ki je trčil v pešca. Ta je poškodbam na kraju podlegel. Do druge prometne nesreče s smrtnim izidom pa je prišlo, ko je 20-letni voznik osebnega avtomobila z Jesenic iz doslej še ne ugotovljenega vzroka izgubil oblast nad vozilom, pri čemer ga je zaneslo in je z levim bokom vozila trčil v betonsko ograjo. V trčenju je voznik na kraju nesreče umrl, njegovi dve sopotnici pa sta bili hudo telesno poškodovani.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 73-krat posredovali na javnih krajih in 30-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so pet kršiteljev. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 17 vlomov, 15 tatvin, 12 poškodovanj tuje stvari ter po ena drzna tatvina, ponarejanje denarja in prepovedan prehod čez državno mejo.

dm/dm
© STA, 2006