Zupan in Nunar na čelu slovenskega biatlona

Šenčur, 3. aprila - Zbor za biatlon pri Smučarski zvezi Slovenije (SZS) ima novo vodstvo do konca olimpijske sezone 2009/10. Člani zbora so soglasno potrdili starega predsednika Petra Zupana tudi za novo štiriletno obdobje. Novi direktor biatlonskih reprezentanc Slovenije pa je Borut Nunar. Zamenjal je Jureta Velepca, ki je odstopil pred mesecem dni.

Peter Zupan na volilnem zboru ni imel protikandidata in je bil izbran soglasno. V predstavitvi kandidature je kot prednostne naloge napovedal zagotovitev ustreznega vodenja in nadzora Zbora za biatlon ter izrazil željo po aktivnejši udeležbi SZS v Zboru za biatlon. Med ostalimi nalogami so razvoj biatlonskega centra na Pokljuki, povečanje proračuna za biatlon, kar bi omogočilo uresničitev še ne doseženih ciljev in večje sodelovanje s klubi, kar naj bi prineslo tudi tekmovalne uspehe na najvišji ravni. Zupan ni skrival, da se je za vnovično kandidaturo odločil tudi zato, ker je bil to pogoj nekaterih sponzorjev.

Kandidata za novega direktorja reprezentanc sta bila Matej Oblak in Borut Nunar. Programa obeh kandidatov sta bila podobna in naravnana k razvoju slovenskega biatlona, ki vključuje poenotenje dela v klubih in reprezentanci, večje sodelovanje s smučarskim tekom, kot cilje pa izpostavila kratkoročne visoke uvrstitve deklet in postopno vrnitev moškega dela reprezentance v svetovni vrh. Glavna razlika je bila v tem, da je Matej Oblak predstavil ekipo sodelavcev, ki temelji na trenerjih, ki so biatlon vodili že doslej, Nunar pa ekipe trenerjev ni predstavil. Samo vodenje reprezentanc se je v obeh programih razlikovalo le v malenkostih.

V razpravi so člani Zbora za biatlon Oblaku očitali, da zdajšnja ekipa trenerjev ne bo spremenila razmer v biatlonu, ki so predvsem v moškem delu rezultatsko katastrofalne. Pri Borutu Nunarju pa so bili izraženi dvomi, ali misli opravljati dve funkciji hkrati, saj je bil doslej izjemno uspešen direktor organizacijskega komiteja pokljuških tekem svetovnega pokala. Na glasovanju je Matej Oblak prejel 12 glasov, Borut Nunar pa 15.

ag/zza
© STA, 2006