Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zanimivosti po svetu

Ljubljana, 4. aprila - Nekaj zanimivosti iz sveta

Moški streljal v psa, lastnik umrl zaradi šoka

New Delhi (STA/dpa) - 30-letni moški iz New Delhija je umrl za posledicami šoka potem, ko mu je nek človek, ki je bil besen zaradi pasjega lajanja, ustrelil psa. Kot je poročal časnik The Times of India, je bil Baba Singh toliko besen zaradi lajanja štirinožca, da je odšel domov po pištolo, se vrnil in začel streljati na nesrečno žival. Kmalu po incidentu se je lastnik psa Ravi Bhandari spopadel s Singhom, ki mu je zatem nastavil pištolo na glavo in mu zagrozil, da ga bo ubil. Bhanderi je nato potožil, da ga boli v prsih in padel v nezavest. Prepeljali so ga v bolnišnico, vendar je bil možakar, žal, že mrtev. Veterinarji so že sporočili, da bo pes preživel, medtem ko je policija išče Singha, ki jo je ucvrl z motorjem.

12 let ječe za "umor" svete krave

Katmandu (STA/AFP) - Nepalsko sodišče je 50-letno Nepalko spoznalo za krivo in ji prisodilo 12 let ječe, ker je ubila sveto kravo in jo pojedla, so poročali nepalski mediji. Krava, ki jo častijo Hindujci, je sveta žival v Nepalu, za njen uboj pa je zagroženo do 12 let zapora. Nesrečno žensko so prijeli pred približno dvema tednoma po tem, ko je policija v hiši odkrila posušene goveje zrezke. "V podoben primer je vpleten tudi nek moški, ki pa še čaka na sojenje," so sporočili iz policije.

Avstralskega nudista zažgal pajek

Sydney (STA/dpa) - Avstralski nudist je utrpel hude opekline na petini telesa, ko se je s kurjenjem ognja skušal znebiti pajka. 56-letni moški je poskušal ubiti pajka, za katerega je bil prepričan, da je strupen tako, da ga je polil z bencinom in prižgal vžigalice, so dejali reševalci. Kmalu zatem je nesrečnega nudista ogenj zajel najprej po nogah in nato še po zadnjici, zato so ga s helikopterjem takoj prepeljali v bolnišnico v Sydneyju. Sicer pa se je izkazalo, da je bil pajek, za katerega so sprva domnevali, da je smrtonosen, v bistvu nestrupen in neškodljiv.

Playboy tudi za geje

London (STA/Hina) - V ameriški erotični reviji Playboy razmišljajo o tem, da bi svoje izdaje razširili še za homoseksualce. To pa nameravajo prvič storiti v Veliki Britaniji. Playboy tako želi začeti izdajati novo revijo, ki bo namenjena zgolj homoseksualcem, je poročal londonski dnevnik The Times. Odgovorna urednica Playboya Christine Hafner je pojasnila, da so revijo Playboy že razširili za ženske, če bo na trgu interes, da bi vsebine razširili še za geje, bodo to tudi storili. "V Veliki Britaniji so zelo zainteresirani in ne bi bila presenečena, če ne bi nove vsebine na britanskemu trgu ponudili še letos, je dodala. Nova revija za geje je namreč del poslovne in širitvene strategije skupine Playboy, ki kljub zgolj trimilijonski nakladi dosega dobiček.

V Varšavi bo tekmovanje za miss sveta

Varšava (STA/dpa) - Finalno tekmovanja za izbor najlepše na svetu miss sveta bo 30. septembra v Varšavi, na njem pa pričakujejo 120 lepotic z vsega sveta, so v ponedeljek sporočili poljski prireditelji. Slavnostna prireditev, ki jo bodo prenašali po vsem svetu, bo v varšavskem gledališču Grand Theatre, je dejala tiskovna predstavnica za pripravo tekmovanja miss Poljske Elzbieta Wierbicka. To najstarejše in najbolj ugledno lepotno tekmovanje mladih deklet na svetu je zadnja tri leta potekalo v obmorskem turističnem centru Sanya na otoku Hainan na jugu Kitajske. Pred tem pa so ga gostili v Južnoafriški republiki in Veliki Britaniji.

vi/ab
© STA, 2006