Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Kronika minule noči; prometni nesreči s smrtnim izidom

Ljubljana, 2. aprila - V soboto ob 18. uri se je na Podpeški cesti v Vnanjih Goricah pri Ljubljani pripetila prometna nesreča v kateri je ena oseba umrla. 61-letnik iz Ljubljane je vozil kolo, ko je nenadoma in brez vzroka padel in se pri tem poškodoval po glavi in umrl na kraju nesreče.

Do druge prometne nesreče pa je prišlo v soboto kmalu po 20. uri v bližini Vranskega pri Celju, ko je 65-letni domačin s kolesom zapeljal na glavno cesto in izsilil prednost 30-letnemu domačinu, ki je vozil osebni avto. V trčenju je bil kolesar tako hudo poškodovan, da je umrl na kraju nesreče.

Sicer pa so policisti v noči na nedeljo obravnavali 48 prometnih nesreč, 120 kršitev javnega reda in miru ter 45 kaznivih dejanj, so sporočili iz Generalne policijske uprave. V prometnih nesrečah so bile tri osebe hudo poškodovane, 20 pa lažje.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 92-krat posredovali na javnih krajih, 28-krat v zasebnih prostorih, pri tem pa so pridržali tri kršitelje.

Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 20 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, devet tatvin, dve kaznivi dejanji s področja mamil in po eno kaznivo dejanje ogrožanja varnosti in poskusa preprečitve uradnega dejanja.

mva/mva
© STA, 2006