Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Vse novice dneva

Slovenija 9.4.2021 23:28

Od ponedeljka ne bo več nočne omejitve gibanja, na prostem že od sobote spet brez mask

Vlada je na današnji dopisni seji v skladu z napovedmi sprejela odloke, ki določajo, kateri ukrepi za omejevanje epidemije covida-19 bodo veljali prihodnji teden. Nočne omejitve gibanja tako od ponedeljka ne bo več, medtem ko omejitev prehajanja med statističnimi regijami ostaja. Epidemija se sicer podaljšuje, in sicer od 17. aprila še za 30 dni.

šport 9.4.2021 22:47

Tekme od ponedeljka ponovno tudi na državni ravni

Vlada je na današnji dopisni seji sprejela odlok o izvajanju športnih dejavnosti v času epidemije novega koronavirusa ter določila podobne omejitve, ki so veljale pred 1. aprilom. Treningi in tekme bodo od ponedeljka znova dovoljena vrhunskim registriranim športnikom, vadba z določenimi omejitvami pa tudi rekreativnim športnikom.

gospodarstvo 9.4.2021 22:20

Ob pogoju testiranja zaposlenih od ponedeljka spet odprte trgovine in številne storitve

Vlada je na današnji dopisni seji za obdobje od 12. do vključno 18. aprila izdala nov odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom. Ta med drugim predvideva, da bodo ob pogoju rednega testiranja zaposlenih lahko odprte vse trgovine ter tudi številne storitve, npr. frizerske, kozmetične in tudi turistične agencije.

gospodarstvo 9.4.2021 22:19

Vlada podaljšala subvencioniranje čakanja na delo do konca maja

Vlada je danes podaljšala ukrep delnega povračila nadomestila plače delavcem na začasnem čakanju na delo še za mesec maj. Ta ukrep bo namreč tudi v prihodnje zmanjšal tveganje, da bi se podjetja, ki se zaradi krize covida-19 soočajo z majhnim povpraševanjem ali negativnimi šoki v produktivnosti, odločala za odpuščanje delavcev, ocenjuje vlada.

Slovenija 9.4.2021 19:00

S ponedeljkom med drugim odprava nočne omejitve gibanja

Po začasnem zaprtju države bodo s ponedeljkom za vso državo veljali ukrepi za obvladovanje epidemije, kot so predvideni za rdečo fazo. Odloke, ki med drugim predvidevajo sprostitev nočne omejitve gibanja, sprostitev nekaterih storitvenih dejavnosti in odprtje smučišč, bo vlada sprejela danes. Obenem so spremenili tudi t. i. semafor ukrepov.

šport 9.4.2021 18:48

Tamara Zidanšek v polfinalu Bogote

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek nadaljuje z odličnimi predstavami na turnirju WTA 250 v Bogoti. Z zmago proti Italijanki Sari Errani s 6:3 in 6:4 se je prebila v polfinale. To bo njen četrti nastop med štirimi najboljšimi na turnirjih WTA.

šport 9.4.2021 18:24

Honore in Černy najboljša med ubežniki, v seštevku brez sprememb

Danec Mikkel Froelich Honore in Čeh Josef Černy (oba Deceuninck-Quick-step) sta brez boja skupaj prečkala ciljno črto pete etape dirke po Baskiji od Hondarribie do Ondarroe (160,2). V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb, tako da pred sobotno zadnjo etapo slovenska asa Primož Roglič in Tadej Pogačar ostajata v boju za skupno zmago.

šport 9.4.2021 18:08

Uefa: Osem gostiteljic Eura potrdilo tekme pred navijači

Evropska nogometna zveza (Uefa) je v izjavi za javnost potrdila, da je osem gostiteljic evropskega prvenstva potrdilo tekme pred določenim številom navijačev. Odločitev glede preostalih štirih gostiteljic bo Uefa sporočila do 19. aprila, je še zapisala.

Slovenija šport 9.4.2021 16:45

Od ponedeljka naj bi bila spet dovoljena športna tekmovanja na državni ravni

Minister za zdravje Janez Poklukar je o sproščanju ukrepov po zaprtju države za zajezitev epidemije covid-19 povedal, da so pripravljeni odloki, ki od ponedeljka dovoljujejo športna tekmovanja na državni ravni, tudi za kadete in mladince, ter brezkontaktne športne aktivnost do desetih ljudi. Vlada bo o tem odločala na današnji dopisni seji.

svet 9.4.2021 16:22

Umrl britanski princ Philip

V 100. letu starosti je danes umrl britanski princ Philip. Soprog kraljice Elizabete II. je umrl zjutraj na svojem domu na gradu Windsor, so tvitnili pri Buckinghamski palači.

Slovenija 9.4.2021 16:05

V četrtek potrdili 1279 okužb z novim koronavirusom, umrli trije covidni bolniki

V Sloveniji so v četrtek ob opravljenih 5198 PCR testih potrdili 1279 okužb z novim koronavirusom, umrli so trije covidni bolniki, je objavila vlada. Sedemdnevno povprečje potrjenih okužb je 932, kar je več kot dan prej, ko je znašalo 917. Hospitaliziranih je 618 covidnih bolnikov, 139 na intenzivni negi. V domačo oskrbo so odpustili 54 oseb.

Slovenija 9.4.2021 15:23

Dijaki naj bi se po načrtih odgovornih samotestirali v šoli

Projekt samotestiranja dijakov na korovanirus predvideva, da bi se dijaki samotestirali v šoli, kjer bi tudi dobili test, je po sestanku odgovornih z ravnatelji srednjih šol za STA povedala predsednica društva ravnateljev srednjih šol Nives Počkar. Sama temu nasprotuje, saj meni, da je najbolj optimalno okolje za samotestiranje doma.

svet 9.4.2021 14:42

Na Severnem Irskem se nadaljujejo nasilni izgredi

V severnoirskem Belfastu so se v četrtek zvečer nadaljevali nasilni izgredi, ki potekajo že cel teden. Izgredniki so v policiste metali molotovke, policija pa je odgovorila z vodnim topom. Poškodovanih je bilo 19 policistov, v tednu dni izgredov skupno 74, poroča britanski BBC.

svet 9.4.2021 13:13

WHO: Ni dovolj informacij o kombiniranju različnih cepiv proti covidu-19

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je danes posvarila, da ni dovolj informacij o menjavi cepiv proti covidu-19 med prvim in drugim odmerkom. Francija je namreč danes napovedala, da bodo mlajše, ki so že dobili prvi odmerek AstraZenece, drugič cepili s cepivom drugih proizvajalcev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

gospodarstvo 9.4.2021 10:46

Slovenija februarja s presežkom v blagovni menjavi

Slovenija je februarja izvozila za tri milijarde evrov blaga, kar je za 2,6 odstotka več kot februarja lani, uvozila pa ga je za 2,7 milijarde evrov oz. 2,2 odstotka manj kot lani. Po podatkih državnih statistikov je bil februarski presežek tretji najvišji med mesečnimi presežki v zadnjih desetih letih.

šport 9.4.2021 8:36

Zmagi za Dallas in Miami

Košarkarji Dallasa in Miamija so bili ponoči uspešni v severnoameriški ligi NBA. Dallas je s 116:101 premagal Milwaukee, Miami pa branilce naslova Los Angeles Lakers s 110:104.

Slovenija 9.4.2021 7:45

Ustavno sodišče začasno zadržalo določbo vladnega odloka, ki omejuje potovanja v države na rdečem seznamu

Ustavno sodišče je sprejelo pobude za začetek postopka za oceno ustavnosti in zakonitosti 11. člena vladnega odloka o določitvi pogojev vstopa v Slovenijo zaradi obvladovanja epidemije covida-19 ter do končne odločitve zadržalo izvrševanje tega člena, ki omejuje potovanja v države na rdečem seznamu. Odločitev je danes objavljena v uradnem listu.

Slovenija 9.4.2021 0:30

Zasedal bo svet UKC Maribor v novi sestavi

Svet Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor bo danes popoldne prvič zasedal v novi sestavi po tistem, ko je vlada imenovala tri nove predstavnike. Izvoliti bodo morali novega predsednika sveta zavoda, pričakovati pa je tudi razjasnitev negotovosti okoli nedavno potrjenega razpisa za direktorja UKC Maribor.

Slovenija 9.4.2021 0:30

Predstavniki ministrstev in NIJZ z ravnatelji srednjih šol o samotestiranju dijakov

Predstavniki ministrstva za izobraževanje, ministrstva za zdravje in NIJZ bodo danes ravnateljem srednjih šol predstavili načrt prostovoljnega samotestiranja dijakov in učencev, s katerim naj bi po napovedih zdravstvenega ministra Janeza Poklukarja začeli v drugi polovici aprila. Prihodnji teden naj bi načrt predstavili še ravnateljem osnovnih šol.