Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Vse novice dneva

šport 7.4.2021 22:57

Parižani slavili na Bavarskem, Chelsea z lepo prednostjo proti Portu

Nogometaši v ligi prvakov so končali prvi del četrtfinalnih obračunov. Potem ko je Manchester City v torek premagal Borussio Dortmund z 2:1, Real Madrid pa Liverpool s 3:1, je danes branilec naslova Bayern izgubil proti PSG z 2:3, Porto pa proti Chelseaju z 0:2. Povratne tekme bodo 13. in 14. aprila.

Slovenija 7.4.2021 21:47

Minister Poklukar po sporočilu Eme s pozivom svetovalni skupini k obravnavi in stališču

Minister za zdravje Janez Poklukar bo po današnjem sporočilu Evropske agencije za zdravila (Ema) o varnosti cepiva AstraZenece posvetovalno skupino za cepljenje pozval, da Emine ugotovitve obravnava in poda strokovno stališče, so sporočili z ministrstva za zdravje. Vodja skupine Bojana Beović je povedala, da sprememb v pristopu za zdaj ne bo.

šport 7.4.2021 20:53

Uefa podaljšala rok za delno odprtje tribun na Euru

Evropska nogometna zveza (Uefa) je podaljšala rok gostiteljem evropskega prvenstva v zvezi s prisotnostjo gledalcev na tribunah. Končna odločitev glede gostiteljev in števila navijačev na stadionih 12 evropskih mest bo tako znana 28. aprila, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

svet 7.4.2021 20:50

Ema: Krvne strdke je treba opredeliti kot zelo redke stranske učinke cepiva AstraZenece

Evropska agencija za zdravila (Ema) ugotavlja, da je treba neobičajne krvne strdke v kombinaciji z nizko ravnijo trombocitov opredeliti kot zelo redke stranske učinke cepiva britansko-švedske družbe AstraZeneca proti covidu-19. Obenem potrjuje, da koristi od cepiva še vedno ostajajo večje od tveganj, in poziva k nadaljnji uporabi cepiva.

svet 7.4.2021 19:42

V Belgiji cepljenje z AstraZeneco za starejše od 55 let

V Belgiji bodo po danes objavljenih ugotovitvah Evropske agencije za zdravila (Ema) glede krvnih strdkov in cepiva proti covidu-19 britansko-švedskega podjetja AstraZeneca omejili cepljenje s tem cepivom na starejše od 55 let, je sporočilo belgijsko ministrstvo za zdravje.

Slovenija gospodarstvo 7.4.2021 19:24

Nevarnost pozebe še ni mimo, podatke o škodi že zbirajo

Današnje ponekod rekordno nizke temperature za april so prizadele cvetoče sadno drevje, pa tudi izpostavljene vrtnine. Sadjarji in kmetijski svetovalci podatke o škodi po pozebi, ki je napovedana tudi za četrtek, že zbirajo, v prihodnjih dneh bodo dali prve ocene. Po izkušnjah so vdori mrzlega zraka na območje Slovenije možni tudi še v maju.

šport 7.4.2021 19:08

Strm vzpon po godu slovenskih zvezdnikov, Pogačar pred Rogličem

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar je zmagovalec tretje etapo dirke svetovne serije po Baskiji od Amurria do Ermualdeja (167,7 km), potem ko je na vrhu zahtevnega in strmega vzpona v sprintu ugnal rojaka Primoža Rogliča. Slednji je obdržal skupno vodstvo, medtem ko je Pogačar napredoval na drugo mesto.

7.4.2021 14:28

Ema bo o ugotovitvah glede cepiva AstraZenece in krvnih strdkov poročala popoldne

Evropska agencija za zdravila (Ema) bo o ugotovitvah glede morebitne povezave med cepivom britansko-švedske družbe AstraZeneca proti covidu-19 in krvnimi strdki poročala na virtualni novinarski konferenci danes ob 16. uri, so sporočili iz agencije. Takoj po obvestilu Eme bo virtualni sestanek ministrov EU za zdravje.

Slovenija 7.4.2021 12:18

V torek potrdili 1189 okužb z novim koronavirusom, umrli trije covidni bolniki

V torek so v Sloveniji ob opravljenih 4812 PCR testih potrdili 1189 okužb z novim koronavirusom, umrli so trije covidni bolniki, je objavila vlada. Sedemdnevno povprečje potrjenih okužb je 889, kar je nižje kot dan prej, ko je znašalo 943. Hospitaliziranih je 581 covidnih bolnikov, 131 na intenzivni negi. V domačo oskrbo so odpustili 60 oseb.

Slovenija 7.4.2021 9:15

Ponekod najhladnejše jutro to zimo, marsikje najhladnejše aprilsko jutro zadnjih desetletij

Današnje jutro je bilo ponekod najhladnejše v tej zimi, marsikje pa najhladnejše aprilsko jutro zadnjih 70, verjetno pa več kot 100 let, so sporočili z Arsa. Najnižjo temperaturo so izmerili v Novi vasi na Blokah, minus 20,6 stopinje, kar je nov uradni slovenski rekord za april. Prejšnji s te lokacije je minus 18 stopinj, izmerjen 4. aprila 1970.

Slovenija svet 7.4.2021 5:00

Svetovni dan zdravja za bolj pravičen in zdrav svet

Danes je svetovni dan zdravja. Tokrat je posvečen trenutno najbolj aktualni javnozdravstveni temi - kako svet po pandemiji covida-19 vrniti v sprejemljive tirnice življenja, da bo bolj pravičen za vse in da bodo vsi ljudje in vse družbe uživali več zdravja in blaginje, so pojasnili na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ).

gospodarstvo 7.4.2021 5:00

Akos začenja dražbo za dodelitev frekvenc

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve RS (Akos) danes začenja z javno dražbo za dodelitev frekvenčnih pasov za zagotavljanje javnih komunikacijskih storitev končnim uporabnikom, med katerimi so tudi pasovi, namenjeni uvajanju mobilne tehnologije 5G. Na razpis so se prijavili štirje ponudniki.

šport 7.4.2021 0:30

Drevi še dve četrtfinalni tekmi lige prvakov

Drevi ob 21. uri bosta v nogometni ligi prvakov na sporedu še dva četrtfinalna obračuna. Branilec naslova prvaka Bayern bo v ponovitvi lanskega finala gostil PSG, Porto pa bo igral proti Chelseaju.