Vreme: Oblačno z občasnimi padavinami in burjo na Primorskem

Ljubljana, 23. aprila - Danes bo večinoma oblačno z občasnimi padavinami. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 1000 m. Ponekod bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 10, na Primorskem do 13 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Zvečer in ponoči se bodo padavine prehodno okrepile, meja sneženja se bo nekoliko spustila. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5 stopinj Celzija. V sredo bo sprva oblačno s krajevnimi padavinami. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 700 metrov. Popoldne se bo oblačnost trgala, nastale bodo posamezne plohe. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 11, v Zgornjesavski dolini okoli 4, na Primorskem do 15 stopinj Celzija.

Obeti: V četrtek bo spremenljivo oblačno z občasnimi padavinami. V petek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Na zahodu bo občasno lahko rahlo deževalo. Zapihal bo jugozahodnik. Spet bo nekoliko topleje.

Vremenska slika: Nad srednjo in delom zahodne Evropo se še vedno zadržuje hladna zračna masa. V severnem in južnem Sredozemlju pa sta dve ciklonski območji. V višinah k nam z vzhodnim vetrom še vedno doteka hladnejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo večinoma oblačno z občasnimi padavinami, v Alpah bo snežilo. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka do zmerna burja. V sredo bo zmerno do pretežno oblačno s plohami, lahko tudi kakšno nevihto.

Biovreme: Danes in v sredo bo vremensko obremenitev občutilo veliko ljudi. Pojavljala se bo v obliki slabega počutja, povečanega notranjega nemira, razdražljivosti, motenj v spanju, utrujenosti in potrtosti.

mva/mva
© STA, 2024