Skrivnost odlične potice kakovostne sestavine in potrpljenje

Tišina, 29. marca - Na mizi slovenskih domov ob veliki noči ne sme manjkati orehova potica. Znanje o pripravi prvakinje slovenskih dobrot se prenaša med generacijami. Recept prekmurske pekarne Omar s Tišine je po besedah Tončka Omarja skrivnost, za STA pa je med drugim povedal, da so pomembne kakovostne sestavine, potrpežljivost in peka v lončeni posodi.

Tišina, pekarna Omar.
Skrivnosti odlične potice je več, a pri Omarjevih pravijo, da je bistvo v potrpežljivosti.
Foto: Vida Toš/STA

Tišina, pekarna Omar.
Skrivnosti odlične potice je več, a pri Omarjevih pravijo, da je bistvo v potrpežljivosti.
Foto: Vida Toš/STA

Tišina, pekarna Omar.
Poleg potic so ob veliki noči na mizi tudi zajčki.
Foto: Vida Toš/STA

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 1.413 znakov (brez presledkov) oziroma 287 besed.

Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov

vit/np
© STA, 2024