Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 27. marca - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

BEOGRAD - Najboljši teniški igralec na svetu Novak Đoković se je razšel s hrvaškim trenerjem Goranom Ivaniševićem. Šestintridesetletni srbski zvezdnik je preko družbenih omrežij sporočil, da je po skoraj šestih letih končal sodelovanje z Ivaniševićem, nekdanjim zmagovalcem Wimbledona. V tem obdobju je Đoković postal najboljši na svetu.

SACRAMENTO - Slovenski zvezdnik košarkarske lige NBA Luka Dončić je v dresu Dallas Mavericks pokazal novo izjemno predstavo. Čeprav je bil Slovenec vprašljiv za današnjo tekmo v Kaliforniji, je z 28 točkami popeljal teksaško ekipo do pete zaporedne zmage. Dallas je Sacramento Kings visoko premagal s 132:96, Dončić pa je zgolj v prvem polčasu dosegel 26 točk. Dončić je dodal še 11 skokov, šest podaj in tri ukradene žoge, s čimer so se Mavericks pomaknili na šesto mesto zahodne konference.

LAS VEGAS - V severnoameriški hokejski ligi NHL potekajo boji za uvrstitev v končnico. Redni del sezone se bo sklenil 18. aprila. Hokejisti Los Angeles Kings, ki so imeli prost večer, so ohranili minimalno prednost v boju za najboljše izhodišče pred neposrednimi tekmeci iz pacifiške skupine, Vegas Golden Knights. Ti so izgubili proti Nashvillu.

PLIBERK - Ilka Štuhec je zmagovalka torkove tekme v veleslalomu na Peci, ki je štela tudi za državno prvenstvo Slovenije. Najboljša slovenska tekmovalka na hitrih progah je tekmovala na svojem prvem veleslalomu v zadnjem letu. Štuhec je na tekmi vodila že po prvi vožnji, v finalu pa ugnala vse specialistke za tehnične discipline. Na moški tekmi v veleslalomu na prvih sedmih mestih ni bilo Slovenca. Najboljši Slovenec je bil Rok Ažnoh na osmem mestu.

LJUBLJANA - Krovna domača zveza za avtošport AŠ SLO je na torkovi volilni skupščini za predsednika ponovno izvolila Rada Raspeta. Direktor zveze je postal Mišel Zupančič, podpredsednika pa Aleš Zrinski in Peter Marc, so zapisali pri zvezi v sporočilu za javnost.

PARIZ - Olimpijski ogenj, ki bo gorel med poletnimi olimpijskimi igrami v Parizu, bo stal na simbolni lokaciji v parku Tuilerije. Gre za javnosti dostopno mesto v središču Pariza med muzejem Louvre in trgom Place de La Concorde.

zza/am/zza
© STA, 2024